Itt a nagy lakáshitel-táblázat: ilyen kamatokkal és törlesztőrészletekkel csalogatnak most a bankok

Itt a nagy lakáshitel-táblázat: ilyen kamatokkal és törlesztőrészletekkel csalogatnak most a bankok

A 7,3%-os THM-plafon januári bevezetését követő nagy januári kamatcsökkentések után februárban már csak három bank csökkentette tovább lakáshitelkamatát, azóta pedig már ennyi sem. Megnéztük, mit kínálnak április közepén a bankok a lakáshitelt felvevőknek.

Ha a legfeljebb 3%-os kamatozású CSOK Plusz lakáshiteltől és a kistelepüléseken elérhető CSOK-hiteltől eltekintünk, akkor piaci kamatozás mellett 5,85%-os kamattal és 143 ezer forintos törlesztőrészlettel juthatnak most hitelhez a 20 évre 20 millió forintot felvevők.

409127_lakashitel_2024_04_15.jpg

Érdekesség, hogy a változó kamatozású lakáshitelek teljesen eltűntek a bankok kínálatából, és 5 éves kamatperiódusú lakáshitellel is csak a K&H rendelkezik. Vannak bankok, amelyek csak egyféle kamatperiódusú hitelt nyújtanak: a Raiffeisen és a Gránit Bank csak 10 éves kamatperiódusút, az OTP Bank pedig a futamidő végéig fix kamatozásút kínál, utóbbi csak kamatfizetési kötelezettséggel járó egyéves türelmi idővel. Hogy mi várható a lakáshitelek kamatában, arról legutóbb itt írtunk részletesen, a lényeg:
- hiába csökkenti fokozatosan az alapkamatot az MNB, a nemzetközi kamatkörnyezet nem támogatja a lakáshitelkamatok további csökkenését a következő hónapokban, az USA-ban például ismét 7% fölé emelkedtek a fix 30 éves jelzáloghitel-kamatok, ehhez képest a magyar hitelkamatok rendkívül hízelgőek,
- aki tehát a lakásvásárláson és hitelfelvételen gondolkodik, annak nem éri meg néhány hónapot várnia a kamatok esetleges csökkenésére, hiszen a nominális lakásdráguláson többet lehet bukni, mint a törlesztési teher esetleges csökkenésén, erről részletesen itt írtunk.

Forrás: Portfolio

120795_Ingatlaneladas_garanciaval.png



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk